Docenten

DOCENTENTEAMHet docententeam van YouDrum bestaat uit vooruitstaande Zwolse drummers die hun strepen in de Nederlandse muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Alle docenten hebben gestudeerd aan het conservatorium en spelen wekelijks met bekende acts op de grotere festivals en podia van Nederland.


We zijn bevriende collega's die dezelfde lesvisie hebben en willen hier graag iets mee doen. Daarom kijken we er naar uit om al onze ervaring en specialiteiten met de nieuwe lichting te delen.


Tot snel!

TIM DE WIJK

EVEN VOORSTELLEN

Hoi! Ik ben Tim de Wijk. Na bijna 10 jaar als docent op verschillende muziekscholen drumles gegeven te hebben, vond ik het tijd voor mijn eigen drumschool. Ik merkte dat de hedendaagse muziekles veelal ouderwets is en niet aansluit op de praktijk. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar iets moderns en uitdagends, voor zowel de leerling als voor mij! Na menige brainstromsessies met collega's uit het vak ben ik in 2015 YouDrum gestart. 


Naast het lesgeven treed ik veel op in binnen- en buitenland. Dit in vaste formaties en als sessiemuzikant in losse projecten. Als ik  tijd over heb, probeer ik veel op te nemen in mijn opnamestudio in Zwolle. 


LESVISIE

Ik vind het belangrijk dat je als drummer zo snel mogelijk samen leert spelen. Muziek maak je namelijk niet alleen! In mijn lessen probeer ik de leerlingen daarom ook zo goed mogelijk hier op voor te bereiden. Samen zoeken we liedjes uit die jij leuk vindt en behandelen  de meest voorkomende stijlen en technieken, die je nodig hebt.

Zo word je spelenderwijs dus een te gekke drummer, die perfect in een bandje uit de voeten kan!


ACTS WAARMEE TIM WERKT(E)

Nielson, Lisa Lois, Lange Frans, VanVelzen, Jan Akkerman, Ali B, Diggy Dex, OG3NE, Racoon, Paskal Jacobsen, Typhoon, Niels Geusebroek, Airto, Nick en Simon, Guus Meeuwis, Thomas Acda, Paul de Munnick, Sanne Hans / Miss Montreal, Pieter Both, Michael Prins, DIO, Sef (Flinke Namen), Jiggy Dje, Rico & Sticks (OpgeZwolle), Color Reporters / Bertolf,  PollyAnna, De Beste Singer-Songwriter van NL, The Voice of Holland Kids, Maaike Ouboter,  Bökkers, ZO! Gospel Choir, Steffen Morisson, Demira, Sumera Espinal, Adlicious, Darryl, Ferry Doedens, Krause, Lucas Hamming, L.A. the Voices).


TIM IS ENDORSER VAN

Zildjian Cymbals, Yamaha drums, Remo skins, Porter & Davies, JK Drumsystems & Rohema  sticks.


STUDIE

Tim is  afgestudeerd  aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle in 2012.

THIES BOUWHUIS

EVEN VOORSTELLEN

Hoi ik ben Thies Bouwhuis! Ik geef inmiddels zo’n 5 jaar drumles en doe dit altijd met veel plezier want dat vind ik enorm belangrijk bij het maken van muziek. Op mijn 9e begon ik met drummen en inmiddels ben ik 22 jaar oud en heel wat jaren vol muzikale ervaringen verder. Momenteel ben ik al een paar jaar drummer bij de band The Cool Quest waarmee ik veel speel en liedjes schrijf. Tijdens het lesgeven deel ik graag mijn ervaringen die ik opdoe zowel met het spelen in bands als in de studio. Ik hou enorm van nieuwe muziek ontdekken en creëren en vind revolutionaire dingen in muziek altijd super interessant, daarnaast geniet ik ook ontzettend van vele klassiekers uit de muziek want ook daar valt natuurlijk mega veel te leren. Ik luister veel naar stijlen die voortkomen uit de hiphop en specialiseer me dan ook in het spelen van diepgaande grooves en het neerzetten van een eigen toffe sound achter de drums.

 

LESVISIE

Ik ben van mening dat iedere muzikant zich open moet stellen om altijd maar te willen blijven leren. Goede lessen zijn hier natuurlijk hard voor nodig, bij YouDrum ben je hier dan ook denk ik mee aan het juiste adres! Ik denk graag vanuit de behoefte van een leerling en ben niet de persoon die altijd maar alles volgens een lesmethode doet. Iedereen ontwikkeld immers zijn of haar eigen speelstijl en dat moedig ik dan ook graag aan met gevarieerde oefeningen en het leren spelen van toffe liedjes. Ik geef graag les op een speelse manier en breng graag dingen over op leerlingen waar ze in de praktijk meteen enorm veel aan kunnen hebben.

 

ACTS WAARMEE THIES WERKT(E)

The Cool Quest, SkunkFunk, Sofia Dragt, Keizer, Stefany June, Nielson, Sarah-Jane, The New First, Gekke Boys en diverse gelegenheidsbands en projecten.

 

THIES IS ENDORSER VAN

Meinl Cymbals

 

STUDIE

Thies studeerde in 2017 af aan de Popacademie in Enschede.

 

ROBIN BRINKMAN

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Robin Brinkman. Met veel plezier ben ik toegevoegd aan het docententeam van YouDrum. In 2006 ben ik in Zwolle gaan studeren en heb na vier jaar mijn Bachelor diploma voor Docent Muziek gehaald. In 2010 ben ik verder gegaan met hoofdvak Drums Jazz&Pop en heb hiervoor in 2014 mijn Bachelor diploma gehaald. Na het geven van drumles tijdens mijn studie, ben ik vanaf 2014 twee jaar lang muziekdocent geweest op het Liemers college in Didam en vond het tijd voor weer iets anders.


Naast het lesgeven treed ik veel op met verschillende formaties in binnen- en buitenland en ben ik actief als boeker voor verschillende bandjes. Naast het optreden werk ik als zelfstandig ondernemer voor verschillende workshopbedrijven, waaronder Kunsteducatie NL. Binnen het ArtEZ Conservatorium ben ik werkzaam als docent en stagebegeleider binnen de opleiding Docent Muziek en geef de vakken Bandcoaching LM, Popworkshop en Werkplaats Popmuziek.


LESVISIE

Mijn lessen zijn voornamelijk gericht op het samen spelen en het aanleren van (basis)technieken die je kunt toepassen in bandjes, want wat is nou leuker dan samen met anderen muziek maken! We gaan veel bezig met het uitzoeken van liedjes die we samen uitkiezen en plezier staat voorop!


ACTS WAARMEE ROBIN WERKT(E)

That’s what she said. Lisa Lois, De Grote Karaoke Show, Blaas of Glory, The Buzz!, The Red Hot Chili Poppers (RHCP Tribute), Emma Lou, John’s Cross, The Mobsters, Pluto34, Band of Glory, Mash.


STUDIE

Robin is twee maal afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Docent Muziek in 2009 & Hoofdvak drums LM in 2014.


CHRISTOPER VERWEIJ

LESVISIE

Als uitvoerend musicus wil ik mijn passie, voor niet alleen drummen maar vooral ook muziek, overbrengen naar de leerling. Het gaat bovenal om plezier hebben binnen het muziekmaken en hoe we het drummen en samenspelen met anderen naar een steeds hoger niveau kunnen tillen.

 

Behalve voornamelijk praktijkgericht bezig te zijn, probeer ik stapsgewijs de manier van spelen en denken te onderbouwen door middel van de onderliggende theorie. Samen proberen we naar drummers of bands/artiesten te zoeken die je inspireren. Ik vind, dat als je iets écht te gek vindt, dat je daar meer over moet opzoeken en beluisteren, daar kun je enorm veel winst mee behalen. Want, iets leren wat je leuk vindt gaat veel makkelijker!

 

Enkele dingen waar we aan gaan werken zijn: muzikaliteit, sound, techniek en wat er nodig is voor het spelen binnen een band. Dit alles probeer ik op een duidelijke en ontspannen manier over te brengen, zodat jij overtuigd mag zijn van ritmisch leiderschap als stuurman van een band!

 

ACTS WAARMEE CHRISTOPHER WERKT(E)

Alice Disco, Rebecca Steenbergen, Polyanna, Keizer, Ntjam Rosie, Elisabeth Daniel, Noortje Herlaar, William Spaaij, Sonja Silva, Pyke Pos, Rik Elings, The Burning Candles. e.a.

 

STUDIE

Christopher heeft lessen gevolgd aan het Conservatorium van Zwolle & Haarlem.

 

PRIJZEN

Winnaar  Dutch Drum Talent  in 2009!

SJOERD DE VRIES

EVEN VOORSTELLEN

Hoi! Mijn naam is Sjoerd de Vries en na 4 jaar ervaring als drumdocent ben ik heel blij om deel te mogen uitmaken van het docententeam van YouDrum. Momenteel zit ik in de eindfase van mijn studie op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar uiteraard drums mijn hoofdvakis! Ik begon met drummen toen ik 8 jaar oud was en inmiddels ben ik 22 jaar oud en ontzettend blij met mijn grootste hobby. Ik heb altijd in bands gespeeld en heb vooral veel ervaring opgedaan in de rock en popmuziek. Momenteel ben ik drummer van de band MILO waarmee we zelf vooral veel creëeren, opnemen in de studio en regelmatig door het land touren. Daarnaast speel ik ook in The Beatles Sessions en er wordt vaak gezegd dat Ringo, de drummer van

The Beatles niet de beste drummer was, maar ik ben een ontzettende fan, want hij was wél heel creatief. En dat creatieve neem ik dan weer graag mee mijn drumlessen, want van zelf grooves verzinnen en samen gave dingen maken krijg ik en de leerling veel energie!

 

LESVISIE

In mijn lessen vind ik het belangrijk om de basis van het drummen goed over te brengen. Wat zijn de juiste technieken en wat is de rol van de drummer in een band? Daarnaast wil ik zo veel mogelijk luisteren naar wat voor liedjes de leerling gaaf vindt. Samen kunnen we heel veel kanten en muziekstijlen op, maar zolang jij maar blijft spelen wat je gaaf vindt en vooral plezier hebt in wat je doet, kunnen we er in de lessen zo veel mogelijk uithalen! 

 

ACTS WAARMEE SJOERD WERKT(E)

MILO, The Beatles Sessions, De Zaak, Karel J. Schepers, Nicsz, Daniel Cane & The Rebellion, Davide en diverse gelegenheidsbands en projecten

 

STUDIE

Sjoerd studeert aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle, Jazz & Pop, hoofdvak drums.

 

NEEM CONTACT OP


Adres: Rieteweg 10, Zwolle

Mail: info@youdrum.nl


MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Copyright © All Rights Reserved